Taxi Werkproject

Taxi Werkproject Brabant

TWPB is ontstaan door de grote vraag naar goede chauffeurs bij taxibedrijven. Vaak hebben taxibedrijven niet de tijd en/of de middelen om chauffeurs goed op te leiden.

TWPB heeft dit wel, en leidt gedeeltelijk arbeidsongeschikten en voormalig werkelozen op en laat hen minimaal 3 maanden werkervaring als taxichauffeur opdoen bij een grote taxi onderneming alvorens de inmiddels ervaren kandidaten uit te lenen aan taxi bedrijven in midden Brabant.

Taxi Werkproject Brabant is een organisatie die zich richt op de Taxi branche in midden Brabant. De medewerkers van Taxi Werkproject Brabant hebben ruime ervaring in deze branche en leveren zeer praktijkgerichte ondersteuning. Door deze ondersteuning en coaching zijn onze cliënten later goed in staat zelfstandig te functioneren als taxichauffeur. Bovendien hebben wij een uitgebreid netwerk waar de cliënten in een later stadium aan de slag kunnen gaan.

Taxi Werkproject Brabant streeft een langdurig dienstverband na voor de aspirant chauffeurs. Dit  proberen wij realiseren door de cliënten de juiste opleidingen en coaching te geven. Door de aspirant chauffeurs op een goede manier te ondersteunen proberen wij de slagingskansen te vergroten. De trajecten zijn daarom altijd maatwerk.

Nadat de cliënt bij ons is aangemeld, inventariseert Taxi Werkproject Brabant binnen 1 werkweek, middels een oriëntatiegesprek of zij mogelijkheden ziet voor een succesvol traject. Hierop volgt een meeloopdag met een ervaren chauffeur, om te bepalen of het werk echt bij de cliënt past. Indien dit het geval en beide partijen zijn akkoord dan zal er een plaatsingsplan, in samenwerking met de cliënt worden opgesteld. In het trajectplan wordt stap voor stap omschreven hoe het traject er uit zal zien, hierbij maken we gebruik van een vaste basis aan te vullen met cursussen die worden besproken met de coach,  zoals: Omgaan met agressie, cursus basis Nederlands enz.

Taxi Werkproject Brabant selecteert  en verzorgt cursussen en opleidingen voor de cliënt. Met als doel de afstand tot arbeidsmarkt  te verkleinen. Het gaat naast de verplichte vakopleiding om arbeidsmarktgerichte training en het aanleren van specifieke arbeidsvaardigheden.

TWPB >